Friday, August 19, 2011

Who Are You To Me?

Bismillahirrahmanirrahim


Who am I to you and what are you to me?
Lets get something straight amidst this ecstasy

I don't remember buying any ring or saying "I do"
What rights do you have over me and I over you?

The very same rights that my other friends have
We're friends! And not each other's half

Nothing more and nothing less
But if you want more than that then be my guest

But no more of this can I take
The more I love Allah the more of this I hate

The lust of love and the love of lust
I must escape this prison, I must!

My hand is yours for the taking
All I want is Allah's blessing

If we're on the same page, me and you
Ask me the question and I will say "I do"

Tuesday, August 16, 2011

Sampaikan Hajatku Ini


Bismillahirrahmanirrahim
Ramadhan kareem Wallahu Akram


Ya Allah tolong sampaikan

Hajatku untuk berpanjangan
Nafasku hingga pengakhiran

This is a very nice song. It is all about Ramadhan. Lailatul Qadr. Perhaps our life will be last longer till the end of Ramadhan. 



"Macam Jam Radio Je"

Bismillahirrahmanirrahim

Ramadhan kareem Wallahu Akram

Today's post do not have specific idea. I just wanna share something interesting with all of you. Have a nice day. Enjoy watching this video.


"Sesungguhnya di sisi Allah pengetahuan yang tepat tentang hari kiamat. Dan Dia lah jua yang menurunkan hujan, dan yang mengetahui dengan sebenar-benarnya tentang apa yang ada dalam rahim (ibu yang mengandung). Dan tiada seseorang pun yang betul mengetahui apa yang akan diusahakannya esok (sama ada baik atau jahat); dan tiada seorangpun yang dapat mengetahui di bumi negeri manakah ia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Amat Meliputi pengetahuanNya." (Luqman: ayat 34) 


Apa yang baik jadikan pengajaran. Wallahua'lam.

Sunday, August 14, 2011

Aku Yang Cantik! Aku Yang Handsome! Aku Yang...Ahh! Awesome!

Bismillahirrahmanirrahim

Cantik!
Handsome!
Awesome!

Ya Allah, bagi aku idea.

1 jam berlalu...

2 jam berlalu...

3 jam berlalu...

3.58 pm...

'Nah idea untukmu!'.

Sender: "Bersyukur sebab Allah masih bagi wajah yang cantik, handsome, awesome untuk kita. Ada pancaindera, senyum sikit depan cermin. Wah! Kita kena bersyukur sebab still cute bila senyum. Tapi fikirkan apa yang kita dah buat dengan muka cute ni."

Option: mark several.
A: marked
B: marked
C: marked
D: marked
E: marked
F: marked
G: marked
H: marked

continue > send to marked contacts > continue > messages sent

vrittt...vrittt...(handphone vibrates)

1 new message received

A: Botox? Hehe

Sender: Pernah rasa tak tapak kaki melekat kat pipi? Haha. Itu luaran. Try to think deeply.

A: Ooo...Kita show off muka pada laki, ea?

Sender: Boleh jadi gak. Adakah kita ni takbur dengan apa yang kita ada. Adakah wajah kita ni dihalakan ke arah maksiat or sebaliknya. Adakah wajah cute kita ni tarik masuk syurga or neraka. Think. Hehe.

A: Betul. Hehe.

1 new message received

B: Oit, sorry late. Thanks for the words. Memang dah buat banyak dengan muka cute ni. Huhu. Try explain sikit message ko tu. Macam tak habis. Heh!

Sender: Apa yang ko faham?

B: Entahlah. Dulu member aku pernah tegur, dia kata aku wajib pakai purdah sebab aku ade rupa, aku takde la rasa aku lawa sangat. Ramai je member aku yang lagi lawa.

Sender: Think again adakah kita ni takbur dengan apa yang kita ada. Adakah wajah kita ni dihalakan ke arah maksiat or sebaliknya. Adakah wajah cute kita ni tarik masuk syurga or neraka. Think. Hehe.

B: Hurm. Dalam maksudnya. Aku pun tak taulah. Tapi aku tak nafikan pernah je salah gunakan ni'mat aku yang satu ni. Tapi ada gak ni'mat yang Dia bagi as 'peringatan' untuk aku. Alhamdulillah 'ala kulli hal.

“Allah (memberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah adalah seperti lubang yang tak tembus yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca dan kaca itu seakan-akan (bintang yang bercahaya) seperti mutiara yang menyalakan minyak dari pohon yang banyak berkahnya, iaitu pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah baratnya yang minyaknya sahaja menerangi walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis) Allah membimbing kepada cahayanya, siapa yang Dia kehendaki, dan Allah membuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu. Bertasbih kepada Allah di masjid-masjid yang telah diperintahka untuk dimulakan dan disebut namanya di dalamnya, pada waktu pagi dan pada waktu petang, lelaki yang tida dilalaikan oleh perniagaan dan tidak pula oleh jual beli dari mengingati Allah dan dari mendirikan solat dan dari membayar zakat. Mereka takut pada suatu hari (yang dihari itu) Hati dan penglihatan menjadi goncang. Mereka yang mengerjaka demikian itu supaya Allah memberikan balsan kepada mereka (dengan balasan) yang lebih baik dari apa yang mereka kerjakan, dan supaya Allah menambahkan kurnianya kepada mereka. Dan Allah memberi rezeki pada siapa yang dikehendakinya.” (An-Nur: 35-38)

Mode sekarang: modeless
Lagu: Farsyitturab

Dust is My Bed. Muka aku ni bila dalam kubur sama-sama jadi dust or jadi bangkai or tetap jadi muka?
Muka ni nanti kena makan ulat ataupun masih cantik macam sekarang?

Sekarang ni dah masuk fasa yang ke-2. Fasa maghfirah (Pengampunan).

"Dialah bulan yang permulaanya rahmat, pertengahannya pengampunan, dan akhirnya pembebasan dari api neraka. Barangsiapa meringankan beban daripada budak sahaya niscaya Allah mengampuni dosanya dan memerdekakannya dari neraka." (Bughyah Al-Kharits, As-Syu'ab al Imam lil Baihaqi)


Sama-samalah kita hayati Ramadhan yang masih bersisa ni. Sementara Malaikat maut belum bagi invitation card lagi, baik kita prepare awal-awal sebab kita tak tau bila kita punya turn.

video


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...